Salsa van witte en groene asperges

Bereiding

Een combinatie van witte en groene asperges staat niet alleen leuk, het smaakt ook heerlijk. Zo wordt groenten opdienen een feest.

Schil de witte asperges en was de groene. Verwijder van alle asperges het houtachtige uiteinde en snijd ze in stukjes van 2 cm. Kook de asperges in ruim water met een mespuntje zout in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Meng de crème fraîche met mayonaise, pijnboompitten en de rest van het zout en peper naar smaak. Pel de knoflook en knijp het teentje erboven uit. Roer de aspergestukjes erdoor.

Laat de salsa ten minste 1 uur staan om de smaken te laten intrekken.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 200 g witte asperges
  • 200 g groene asperges
  • 1/2 theelepel zout en versgemalen peper
  • 2 el halfvolle crème fraîche
  • 1 el halfvolle mayonaise
  • 20 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 teentje knoflook

Koolhydraten 4,8 g
waarvan suikers 1,9 g
Vet 6 g
waarvan verzadigd 1,6 g
Eiwit 2,6 g
Vezels 1,3 g
Groente 100 g
Kcal 86
Zout 0,36 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.