Savooiekool-pastinaak gratin

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Breng een pan met water aan de kook. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.

Snijd de savooiekool klein en was in een vergiet onder de kraan. Laat goed uitlekken. Pel en snijd de ui in stukken. Pel de knoflook.

Verhit een ruime koekenpan of braadpan en bak de ui 2 met het rundergehakt rul. Voeg dan de groene kool toe en bak al omscheppend totdat de kool slinkt.

Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Schep de savooikool in een ovenschaal.

Stamp de pastinaak samen met een beetje kookvocht tot een puree. Schep de puree op het gehakt-savooiekoolmengsel en strooi de gerapte kaas erover.

Plaats de ovenschotel nog 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas smelt. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een knapperige korst.

Tip: Breng het gehakt-koolmengsel verder op smaak met een klein beetje sojasaus.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 500 g biologische pastinaak 
  • ½ biologische savooiekool 
  • 2 biologische rode uien
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 200 g biologische rundergehakt 
  • 50 g biologische geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 40,4 g
waarvan suikers 25,4 g
Vet 23,5 g
waarvan verzadigd 10,7 g
Eiwit 37,0 g
Vezels 22,7 g
Groente 515 g
Kcal 567
Zout 0,93 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.