Spinazie-mango­salade met noten

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 300 g spinazie
  • 1/2 avocado
  • ½ mango
  • 10 g pecannoten
  • 10 g pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel citroensap

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
334 kcal
Koolhydraten
13,6 g
- waarvan suikers
11,1 g
Vet
25,9 g
- waarvan verzadigd
3,2 g
Eiwit
7,7 g
Vezels
6,4 g
Groente
195 g
Zout
0,05 g

Bereiding

Was de spinazie, snijd de avocado en mango in stukjes.

Rooster de pecan- en pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Meng de spinazie, avocado, mango en noten voor de salade.

Meng de olijfolie, balsamicoazijn en de citroensap voor de dressing.

Schenk de dressing over de salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes