Frisse salade met komkom­mer en radijs

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 100 g komkommer
  • 60 g radijs
  • 70 g kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper naar smaak
  • 10 g zonnebloempitten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
292 kcal
Koolhydraten
20,6 g
- waarvan suikers
4,2 g
Vet
17,6 g
- waarvan verzadigd
2,4 g
Eiwit
8,6 g
Vezels
6,6 g
Groente
160 g
Zout
0,25 g

Bereiding

Was de komkommer en de radijzen. Snijd de komkommer in halve plakjes en de radijs in plakjes.

Laat de kikkererwten uitlekken.

Meng de komkommer, radijs, kikkererwten, olijfolie en het citroensap.

Breng op smaak met peper en garneer met zonnebloempitten.

Tip: Je kunt deze salade ook voor 2 dagen tegelijk maken. Bewaar dan de komkommer, radijs en kikkererwten los van de dressing van olijfolie en citroenrasp. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes