Frisse salade met komkommer en radijs

Ingrediënten
- 100 g komkommer
- 60 g radijs
- 70 g kikkererwten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- peper naar smaak
- 10 g zonnebloempitten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 292 kcal
- Koolhydraten
- 20,6 g
- - waarvan suikers
- 4,2 g
- Vet
- 17,6 g
- - waarvan verzadigd
- 2,4 g
- Eiwit
- 8,6 g
- Vezels
- 6,6 g
- Groente
- 160 g
- Zout
- 0,25 g
Bereiding
Was de komkommer en de radijzen. Snijd de komkommer in halve plakjes en de radijs in plakjes.
Laat de kikkererwten uitlekken.
Meng de komkommer, radijs, kikkererwten, olijfolie en het citroensap.
Breng op smaak met peper en garneer met zonnebloempitten.
Tip: Je kunt deze salade ook voor 2 dagen tegelijk maken. Bewaar dan de komkommer, radijs en kikkererwten los van de dressing van olijfolie en citroenrasp.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
