Frisse salade met komkom­mer en radijs

Bereiding

Was de komkommer en de radijzen. Snijd de komkommer in halve plakjes en de radijs in plakjes.

Laat de kikkererwten uitlekken.

Meng de komkommer, radijs, kikkererwten, olijfolie en het citroensap.

Breng op smaak met peper en garneer met zonnebloempitten.

Tip: Je kunt deze salade ook voor 2 dagen tegelijk maken. Bewaar dan de komkommer, radijs en kikkererwten los an de dressing van olijfolie en citroenrasp. 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 100 g komkommer
  • 60 g radijs
  • 70 g kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper naar smaak
  • 10 g zonnebloempitten

Koolhydraten 20,6 g
waarvan suikers 4,2 g
Vet 17,6 g
waarvan verzadigd 2,4 g
Eiwit 8,6 g
Vezels 6,6 g
Groenten 160 g
Kcal 292
Zout 0,25 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.