Spliterwten-pastasalade

Ingrediënten
- 150 g spliterwtenpasta
- 200 g witte bonen
- 1 rode ui
- 10 zwarte olijven
- 2 tomaten
- 100 g feta
- handje basilicum
- Voor de dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepels ongezoete ketchup
- ½ theelepel oregano
- peper en zout
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 620 kcal
- Koolhydraten
- 59 g
- - waarvan suikers
- 11 g
- Vet
- 23,2 g
- - waarvan verzadigd
- 8,1 g
- Eiwit
- 34,8 g
- Vezels
- 18,5 g
- Zout
- 0,6 g
Bereiding
Kook de pasta al dente en laat afkoelen.
Spoel de pasta eventueel af met koud water om te voorkomen dat hij doorgaart.
Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Spoel de witte bonen af en laat uitlekken.
Verwijder de zaadlijsen van de tomaat en snijd in kleine blokjes.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen, de zwarte olijven in ringetjes en de feta in blokjes.
Schep alle ingrediënten behalve de feta door elkaar in een grote kom en meng de dressing erdoorheen.
Verdeel tot slot de feta over de salade.
Lekker met bruin stokbrood.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
