Split­erwten­-pasta­salade

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 150 g spliterwtenpasta
  • 200 g witte bonen
  • 1 rode ui
  • 10 zwarte olijven
  • 2 tomaten
  • 100 g feta
  • handje basilicum
  • Voor de dressing:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels ongezoete ketchup
  • ½ theelepel oregano
  • peper en zout

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
620 kcal
Koolhydraten
59 g
- waarvan suikers
11 g
Vet
23,2 g
- waarvan verzadigd
8,1 g
Eiwit
34,8 g
Vezels
18,5 g
Zout
0,6 g

Bereiding

Kook de pasta al dente en laat afkoelen.

Spoel de pasta eventueel af met koud water om te voorkomen dat hij doorgaart.

Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Spoel de witte bonen af en laat uitlekken.

Verwijder de zaadlijsen van de tomaat en snijd in kleine blokjes.

Snijd de rode ui in dunne halve ringen, de zwarte olijven in ringetjes en de feta in blokjes.

Schep alle ingrediënten behalve de feta door elkaar in een grote kom en meng de dressing erdoorheen.

Verdeel tot slot de feta over de salade.

Lekker met bruin stokbrood.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes