Split­erwten­-pasta­salade

Bereiding

Kook de pasta al dente en laat afkoelen.

Spoel de pasta eventueel af met koud water om te voorkomen dat hij doorgaart.

Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Spoel de witte bonen af en laat uitlekken.

Verwijder de zaadlijsen van de tomaat en snijd in kleine blokjes.

Snijd de rode ui in dunne halve ringen, de zwarte olijven in ringetjes en de feta in blokjes.

Schep alle ingrediënten behalve de feta door elkaar in een grote kom en meng de dressing erdoorheen.

Verdeel tot slot de feta over de salade.

Lekker met bruin stokbrood.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 150 g spliterwtenpasta
  • 200 g witte bonen
  • 1 rode ui
  • 10 zwarte olijven
  • 2 tomaten
  • 100 g feta
  • handje basilicum
  • Voor de dressing:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels ongezoete ketchup (Your Organic Nature)*
  • ½ theelepel oregano
  • peper en zout
  • * = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 59 g
waarvan suikers 11 g
Vet 23,2 g
waarvan verzadigd 8,1 g
Eiwit 34,8 g
Vezels 18,5 g
Kcal 620
Zout 0,6 g

Ingestuurd door: Ekoplaza / Caplan

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!