Surinaamse kip drumsticks

Ingrediënten
- 2 kipdrumsticks
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 200 g wortels
- 1 koolrabi
- ½ bosui
- 250 g kastanjechampignons
- 15 g sesamzaad
- 1 eetlepel bakolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel tamarisaus
- 1 eetlepel olijfolie
- (chili)peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 523 kcal
- Koolhydraten
- 23 g
- - waarvan suikers
- 10 g
- Vet
- 31 g
- - waarvan verzadigd
- 6 g
- Eiwit
- 33 g
- Vezels
- 9 g
- Groente
- 425 g
- Zout
- 1 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kipdrumsticks rondom aan.
Maak een sausje van citroensap, komijnpoeder, tamarisaus, olijfolie en (chili)peper. Wentel de kip drumsticks door het sausje en leg ze in een kleine ovenschaal.
Giet de overgebleven saus erover, dek af met aluminiumfolie en bak de kip drumsticks in circa 25-30 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Strooi op het laatst het sesamzaad erover.
Pel en snipper intussen de ui. Pel de knoflook en hak klein. Schil de wortels en snijd in dunne plakjes of in blokjes. Schil ook de koolrabi en snijd in blokjes.
Was de bosui en snijd in stukken van 2-3 cm. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes of in vieren.
Verwarm bakolie in een grote wok of koekenpan en roerbak alle groenten 8-10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met (chili)peper.
Haal de kip drumsticks uit de oven (check of ze goed gaar zijn) en serveer ze met de roerbakgroenten.
Garneertip: Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de kipdrumsticks ook bakken in een wok of koekenpan.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
