Surinaamse kip drumsticks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kipdrumsticks rondom aan.

Maak een sausje van citroensap, komijnpoeder, tamarisaus, olijfolie en (chili)peper. Wentel de kip drumsticks door het sausje en leg ze in een kleine ovenschaal.

Giet de overgebleven saus erover, dek af met aluminiumfolie en bak de kip drumsticks in circa 25-30 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Strooi op het laatst het sesamzaad erover.

Pel en snipper intussen de ui. Pel de knoflook en hak klein. Schil de wortels en snijd in dunne plakjes of in blokjes. Schil ook de koolrabi en snijd in blokjes.

Was de bosui en snijd in stukken van 2-3 cm. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes of in vieren.

Verwarm bakolie in een grote wok of koekenpan en roerbak alle groenten 8-10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met (chili)peper.

Haal de kip drumsticks uit de oven (check of ze goed gaar zijn) en serveer ze met de roerbakgroenten.

Garneertip: Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de kipdrumsticks ook bakken in een wok of koekenpan.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 kipdrumsticks
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 200 g wortels
  • 1 koolrabi
  • ½ bosui
  • 250 g kastanjechampignons
  • 15 g sesamzaad
  • 1 eetlepel bakolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel tamarisaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 10 g
Vet 31 g
waarvan verzadigd 6 g
Eiwitten 33 g
Vezels 9 g
Groente 425 g
Kcal 523
Zout 1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!