Volkoren pannenko­eken met appel en kaneel

Bereiding

Breek de eieren in een kom. Voeg de magere kwark, kaneel en het volkorenmeel toe en klop tot een glad beslag.

Was de appel, snijd in dunne schijfjes en verwijder het klokhuis (eventueel met een appelboor).

Verhit een scheutje vloeibare margarine in een koekenpan. Giet wat pannenkoekenbeslag in de pan en verdeel er een paar appelschijfjes over.

Bak de pannenkoek gaar en herhaal met de rest van het beslag.

Tip: Voor een koolhydraatarme versie kun je het volkorenmeel vervangen door 75 gram amandelmeel.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 150 g magere kwark
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 g volkorenmeel
  • 1 rode appel
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Koolhydraten 25,4 g
waarvan suikers 10,6 g
Vet 11,6 g
waarvan verzadigd 2,9 g
Eiwit 19,3 g
Vezels 3,8 g
Groenten 0 g
Kcal 293
Zout 0,36 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.