Volkorenbrood met champignons

Ingrediënten
- 250 g (kastanje) champignons
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 30 g Parmezaanse kaas
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 290 kcal
- Koolhydraten
- 31,1 g
- - waarvan suikers
- 3,7 g
- Vet
- 8,8 g
- - waarvan verzadigd
- 3,4 g
- Eiwit
- 17,4 g
- Vezels
- 7,6 g
- Groente
- 165 g
- Zout
- 1,14 g
Bereiding
Snijd de champignons in kwarten en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de champignons toe en bak gaar.
Blus af met de balsamico azijn en laat iets inkoken.
Verdeel de champignons over sneetjes volkorenbrood.
Garneer met de Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
