Witlof oven­schotel met zalm

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
60 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Witlof ovenschotel met zalm

Ingrediënten

  • 4 grote stronken witlof
  • 200 g gerookte zalm
  • ½ bakje verse dille
  • 1 ei
  • 200 ml kookroom, light
  • 250 g cherrytomaatjes
  • zout en peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
192 kcal
Koolhydraten
7,3 g
- waarvan suikers
6,6 g
Vet
10,8 g
- waarvan verzadigd
4,1 g
Eiwit
15,6 g
Vezels
2,2 g
Groente
140 g
Zout
1,7 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd het kontje van de witlof, halveer in de lengte en verwijder de kern.

Doe de witlof in een pan met water en breng aan de kook. Kook 5 minuten tot ze net beetgaar zijn.

Laat ze goed uitlekken in een vergiet zodat ze gelijk wat kunnen afkoelen. Het uitlekken is erg belangrijk voor een goed gestolde ovenschotel straks.

Breek een ei in een kom en meng hier de kookroom, dille, zout en peper door.

Snijd de cherrytomaten in vieren.

Leg de witlof met de snijkant naar beneden in een ovenschaal. Verdeel de plakken zalm over iedere stronk en verdeel ook de cherrytomaatjes over de schaal.

Schenk het eimengsel erover en bestrooi eventueel met nog wat extra peper.

Bak de schaal in de oven ongeveer 40 tot 45 minuten of tot het gaar en gestold is.

Serveer bijvoorbeeld met wat aardappelpuree.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes