29 NOV. 2017

Het Diabetes Fonds heeft op uitnodiging van staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) deelgenomen aan de gesprekken over het Nationaal Preventieakkoord.

Het doel van de gesprekken is om gezamenlijk het doel van het Preventieakkoord te bekijken en hoe betrokken partijen daarmee in de praktijk aan de slag kunnen. Voor het Diabetes Fonds ligt de focus op een gezond productaanbod met minder suiker. Dit om het aantal mensen met overgewicht terug te dringen en de groei van diabetes type 2 te stoppen.

Focus op overgewicht

Het Diabetes Fonds heeft hetzelfde doel voor ogen als het Nationaal Preventieakkoord. Blokuis: "We richten ons in ieder geval op roken en overgewicht. Ik ben benieuwd naar de concrete voorstellen van partijen hierover. Voor alles geldt: hoe concreter, hoe beter. Zodat we zoveel mogelijk bereiken."

Hij vervolgt: "We weten steeds meer over de enorme impact die gezond leven en bewuste keuzes kunnen hebben op onze gezondheid en welzijn. En niet alleen als je jong en gezond bent. Maar juist in alle fases van het leven, ook als je ziek bent. We bereiken het meest als we de handen ineen slaan en samen kijken hoe dat akkoord eruit kan zien."

Nationaal Preventieakkoord

Preventie levert de samenleving veel op. Een goede gezondheid heeft een positief effect op iedereen. Een gezonde levensstijl en aandacht voor preventie is daarom niet alleen een individuele kwestie, maar ook een maatschappelijke kwestie. 

Het Diabetes Fonds kijkt ernaar uit om zich samen met de nieuwe regering in te zetten om de suikerconsumptie te verminderen, de gezonde keuze mogelijk maken en de groei van het aantal mensen met overgewicht en diabetes type 2 een halt toe te roepen.