Chia­pudding met canta­loupe en pistache

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
125 minuten
Menugang
Pudding van chiazaadjes met cantaloupe meloen en pistachenoten

Ingrediënten

  • 200 g ongezoete sojayoghurt
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 75 g cantaloupe
  • 10 g pistachenoten ongezouten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
209 kcal
Koolhydraten
11,7 g
- waarvan suikers
10,7 g
Vet
11,4 g
- waarvan verzadigd
1,5 g
Eiwit
12 g
Vezels
5,8 g
Groente
0 g
Zout
0,53 g

Bereiding

Meng de sojayoghurt met het chiazaad in een bakje en plaats dit minstens 2 uur in de koelkast.

Halveer de cantaloupe, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Hak de pistachenoten grof.

Verdeel de cantaloupe en pistachenoten over de chiapudding.

Tip: Je kunt de chiapudding ook vast de avond van tevoren in de koelkast zetten.  

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes