Chiapudding met cantaloupe en pistache

Ingrediënten
- 200 g ongezoete sojayoghurt
- 1 eetlepel chiazaad
- 75 g cantaloupe
- 10 g pistachenoten ongezouten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 209 kcal
- Koolhydraten
- 11,7 g
- - waarvan suikers
- 10,7 g
- Vet
- 11,4 g
- - waarvan verzadigd
- 1,5 g
- Eiwit
- 12 g
- Vezels
- 5,8 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,53 g
Bereiding
Meng de sojayoghurt met het chiazaad in een bakje en plaats dit minstens 2 uur in de koelkast.
Halveer de cantaloupe, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Hak de pistachenoten grof.
Verdeel de cantaloupe en pistachenoten over de chiapudding.
Tip: Je kunt de chiapudding ook vast de avond van tevoren in de koelkast zetten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
