Eiersalade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 6 middelgrote eieren, hardgekookt
  • 3 zongedroogde tomaten, zonder olie
  • 1 bosje verse basilicum
  • 125 ml zure room
  • 4 eetlepels light slasaus
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
218 kcal
Koolhydraten
5 g
Vet
17 g
- waarvan verzadigd
6,5 g
Eiwit
11 g
Vezels
1 g
Groente
50 g
Zout
0,8 g

Bereiding

Pel 6 hardgekookte eieren en snijd in blokjes.

Snijd 3 zongedroogde tomaten, zonder olie, fijn.

Leg van 1 bosje basilicum een paar blaadjes ter garnering apart en hak de rest fijn.

Meng 125 ml zure room met 4 eetlepels light slasaus, tomaten en gehakte basilicum en breng op smaak met peper.

Roer de eieren erdoor en garneer met basilicum.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes