Eiersalade

Ingrediënten
- 6 middelgrote eieren, hardgekookt
- 3 zongedroogde tomaten, zonder olie
- 1 bosje verse basilicum
- 125 ml zure room
- 4 eetlepels light slasaus
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 218 kcal
- Koolhydraten
- 5 g
- Vet
- 17 g
- - waarvan verzadigd
- 6,5 g
- Eiwit
- 11 g
- Vezels
- 1 g
- Groente
- 50 g
- Zout
- 0,8 g
Bereiding
Pel 6 hardgekookte eieren en snijd in blokjes.
Snijd 3 zongedroogde tomaten, zonder olie, fijn.
Leg van 1 bosje basilicum een paar blaadjes ter garnering apart en hak de rest fijn.
Meng 125 ml zure room met 4 eetlepels light slasaus, tomaten en gehakte basilicum en breng op smaak met peper.
Roer de eieren erdoor en garneer met basilicum.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
