Gemengde salade met pestogroenten

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 kleine aubergine
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 250 g cocktailtomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel rode pesto
  • peper, tijm
  • 75 ml groentebouillon
  • 2 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 300 g gemengde bladsalade (bijv. radicchio, rucola, postelein)

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
349 kcal
Koolhydraten
28,8 g
- waarvan suikers
26,6 g
Vet
17 g
- waarvan verzadigd
2,5 g
Eiwit
14,3 g
Vezels
11,9 g
Groente
820 g
Zout
0,98 g

Bereiding

Snijd de courgettes, aubergine en ui in blokjes. Snij de champignons en de kerstomaten in vieren. 

Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak daarin de courgette, aubergine en ui met de knoflook en champignons ca. 4 minuten. 

Breng op smaak met tijm. Roer de pesto erdoor en laat ca. 5 minuten op laag vuur marineren. 

Breng op smaak met peper. Meng voor de dressing 1 eetlepel olijfolie, groentebouillon en sinaasappelsap.

Roer er 1 eetlepel mosterd door. Breng op smaak met peper. Scheur de bladsla in stukjes. 

Garneer de sla met tomaat, pestogroenten en dressing.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes