Kipdrum­sticks met chorizo en tomaatjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Smeer de kip goed in met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Leg de kip met de huid naar boven op de bakplaat.

Snijd de chorizo in stukken van circa 4 centimeter en verdeel deze ook over de bakplaat.

Leg de krieltjes ertussen.

Snipper de rode ui en snijd de paprika en courgette in grove stukken en verdeel deze over de kip.

Ris de oregano van het takje en verdeel over de kip.

Rasp de schil van de mandarijn en strooi over de bakplaat. Pers de mandarijn uit en giet het sap over de kip.

Zet circa 30 minuten in de oven.

Giet de vrijgekomen sappen over de kip. Voeg de cherrytomaatjes toe. Bak het gerecht nog circa 30 minuten.

Garneer de kip met de bladpeterselie en een flinke eetlepel cottage cheese

 

Geen verse chorizo te krijgen? Neem dan merguez of een andere goed gekruide verse worst.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 4 kipdrumsticks met huid (80 gram per stuk)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g verse chorizo (dus geen droge) of merguez
  • 400 g krieltjes
  • 2 rode uien
  • 1 courgette (225 g)
  • 1 bosje oregano
  • 2 mandarijnen
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 4 flinke eetlepels cottage cheese
  • 1 bosje bladpeterselie
  • peper en zout naar smaak

Koolhydraten 30,4 g
waarvan suikers 11,8 g
Vet 21,8 g
waarvan verzadigd 6,6 g
Eiwit 26,8 g
Vezels 4,9 g
Groente 190 g
Kcal 435
Zout 1,23 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.