Limabonen-tomatenstoof

Ingrediƫnten
- 150 g volkoren stokbrood
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 250 g limabonen uit blik (uitlekgewicht)
- 250 cherrytomaten
- 300 g verse spinazie
- 75 g zuivelspread light
- peper naar smaak
- 8 g verse basilicum
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diƫtisten)
- Energie
- 538 kcal
- Koolhydraten
- 53,2 g
- - waarvan suikers
- 8,8 g
- Vet
- 20,4 g
- - waarvan verzadigd
- 6,1 g
- Eiwit
- 26 g
- Vezels
- 18,8 g
- Groente
- 276 g
- Zout
- 1,14 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Bestrijk met olijfolie en bak 8 minuten in de oven.
Halveer een teentje knoflook en wrijf deze over de bovenkant van de stokbroodjes, als ze eenmaal geroosterd zijn.
Laat de limabonen uitlekken.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en bak de cherrytomaten tot ze zacht zijn.
Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg vervolgens de limabonen, zuivelspread en peper toe.
Bak 5 minuten.
Snijd het basilicum fijn. Garneer de limabonenstoof met verse basilicum en serveer met het geroosterd stokbrood.
De Nationale Suiker Challenge gemist?
Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.
