Limabonen-tomatenstoof

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Limabonen-tomatenstoof

Ingrediƫnten

  • 150 g volkoren stokbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g limabonen uit blik (uitlekgewicht)
  • 250 cherrytomaten
  • 300 g verse spinazie
  • 75 g zuivelspread light
  • peper naar smaak
  • 8 g verse basilicum

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diƫtisten)

Energie
538 kcal
Koolhydraten
53,2 g
- waarvan suikers
8,8 g
Vet
20,4 g
- waarvan verzadigd
6,1 g
Eiwit
26 g
Vezels
18,8 g
Groente
276 g
Zout
1,14 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Bestrijk met olijfolie en bak 8 minuten in de oven.

Halveer een teentje knoflook en wrijf deze over de bovenkant van de stokbroodjes, als ze eenmaal geroosterd zijn.

Laat de limabonen uitlekken.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en bak de cherrytomaten tot ze zacht zijn.

Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg vervolgens de limabonen, zuivelspread en peper toe.

Bak 5 minuten.

Snijd het basilicum fijn. Garneer de limabonenstoof met verse basilicum en serveer met het geroosterd stokbrood.

De Nationale Suiker Challenge gemist?

Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.

Groente en fruit in de vorm van een ijsco