Mediterrane kabeljauw

Bereiding

Kook de rijst volgens de verpakking gaar.

Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Snijd de ansjovisjes in stukjes.

Halveer de olijven en de schijven citroen. Bestrooi de vis met peper.

Verwarm de olie in een hapjespan en laat hierin de stukjes ansjovis wegsmelten.

Leg de stukken vis in de pan en voeg de blokjes paprika, de olijven, de kappertjes en de stukken citroen toe.

Voeg de worteltjes met doperwtjes toen en giet de bouillon erbij, stoof de vis in ca. 10 minuten gaar. 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 3 ansjovisfilets (blikje)
  • 8 olijven zonder pit
  • 2 schijven citroen
  • 2 stukken kabeljauwfilet
  • peper
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 100 ml groentebouillon*
  • 300 g worteltjes met doperwten (diepvries)
  • 100 g zilvervliesrijst

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 49,6 g
waarvan suikers 5,8 g
Vet 10,6 g
waarvan verzadigd 1,9 g
Eiwit 35 g
Vezels 10,5 g
Groente 200 g
Kcal 456
Zout 2,18 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum