Pastasaus van courgette

Ingrediënten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 courgettes
- 100 g ricotta
- 50 g Parmezaanse kaas
- 1 snufje platte peterselie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 128 kcal
- Koolhydraten
- 7,4 g
- - waarvan suikers
- 6,4 g
- Vet
- 6,7 g
- - waarvan verzadigd
- 4,5 g
- Eiwit
- 8,7 g
- Vezels
- 1,5 g
- Groente
- 100 g
- Zout
- 0,94 g
Bereiding
Snijd de ui en knoflook grof. Snijd de courgette in gelijke blokjes van ongeveer 2 cm.
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens ook de courgette toe en bak de courgette net gaar.
Pureer het geheel samen met de ricotta, Parmezaanse kaas en peterselie tot een glad geheel.
Deze pastasaus is lekker met volkoren pasta, zilvervliesrijst of kies eens voor een koolhydraatarme variant, bijvoorbeeld broccolirijst!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
