Pastasaus van courgette
  • recipe icon Bijgerecht
  • time icon Bereidingstijd: 15 minuten
  • people icon Aantal personen: 4

Bereiding

Snijd de ui en knoflook grof. Snijd de courgette in gelijke blokjes van ongeveer 2 cm.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens ook de courgette toe en bak de courgette net gaar.

Pureer het geheel samen met de ricotta, Parmezaanse kaas en peterselie tot een glad geheel.

Deze pastasaus is lekker met volkoren pasta, zilvervliesrijst of kies eens voor een koolhydraatarme variant, bijvoorbeeld broccolirijst!

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 100 g ricotta
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 snufje platte peterselie

Koolhydraten 7,4 g
waarvan suikers 6,4 g
Vet 6,7 g
waarvan verzadigd 4,5 g
Eiwit 8,7 g
Vezels 1,5 g
Groente 100 g
Kcal 128
Zout 0,94 g

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!