Pastasaus van courgette
  • recipe icon Bijgerecht
  • time icon Bereidingstijd: 15 minuten
  • people icon Aantal personen: 4

Bereiding

Snijd de ui en knoflook grof. Snijd de courgette in gelijke blokjes van ongeveer 2 cm.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens ook de courgette toe en bak de courgette net gaar.

Pureer het geheel samen met de ricotta, Parmezaanse kaas en peterselie tot een glad geheel.

Deze pastasaus is lekker met volkoren pasta, zilvervliesrijst of kies eens voor een koolhydraatarme variant, bijvoorbeeld broccolirijst!

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 100 g ricotta
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 snufje platte peterselie

Koolhydraten 7,4 g
waarvan suikers 6,4 g
Vet 6,7 g
waarvan verzadigd 4,5 g
Eiwit 8,7 g
Vezels 1,5 g
Groente 100 g
Kcal 128
Zout 0,94 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!