Pastasaus van courgette
  • recipe icon Bijgerecht
  • time icon Bereidingstijd: 15 minuten
  • people icon Aantal personen: 4

Bereiding

Snijd de ui en knoflook grof. Snijd de courgette in gelijke blokjes van ongeveer 2 cm.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens ook de courgette toe en bak de courgette net gaar.

Pureer het geheel samen met de ricotta, Parmezaanse kaas en peterselie tot een glad geheel.

Deze pastasaus is lekker met volkoren pasta, zilvervliesrijst of kies eens voor een koolhydraatarme variant, bijvoorbeeld broccolirijst!

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 100 g ricotta
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 snufje platte peterselie

Koolhydraten 7,4 g
waarvan suikers 6,4 g
Vet 6,7 g
waarvan verzadigd 4,5 g
Eiwit 8,7 g
Vezels 1,5 g
Groente 100 g
Kcal 128
Zout 0,94 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.