Popcorn

Ingrediënten
- 200 g pofmais
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- Zoefstof of kruiden naar keuze, zoals: cajunkruiden, paprikapoeder, Ras el Hanout, Italiaanse kruiden of chilipoeder.
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 100 kcal
- Koolhydraten
- 18 g
- - waarvan suikers
- 0 g
- Vet
- 2 g
- - waarvan verzadigd
- 0,5 g
- Eiwit
- 3,3 g
- Vezels
- 0 g
- Groente
- 100 g
- Zout
- 0 g
Bereiding
Doe een klein laagje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en deksel(!) en laat goed heet worden (de maïs popt bij ongeveer 200°C).
Strooi een handvol maïs in de pan en sluit het deksel.
Wacht tot het poppen afneemt en haal de pan van het vuur. De restwarmte in de pan zorgt ervoor dat de laatste maïskorrels alsnog poppen.
Strooi er wat zoetstof of kruiden over.
Gebruik bij voorkeur een popcorn automaat. Het voordeel is dat je dan geen extra vetstof hoeft toe te voegen.
Gebruik in de pan in geen geval margarine of boter, deze zal verbranden bij de hoge temperatuur! Olie is beter bestand tegen deze temperaturen.
Gebruik voor popcorn alleen de speciale pofmaïs. Deze bevatten relatief veel vocht waardoor ze bij verhitting uitzetten en uiteindelijk poppen.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
