Scholfilet met venkel

Bereiding

Was en snijd de abrikozen klein. Snijd de dadels klein. Was de salanova sla, snijd klein en laat goed uitlekken. Was de tomaat en snijd klein.

Meng de abrikozen, dadels, sla en tomaat door elkaar in een grote bak/kom.

Maak een dressing van de mayonaise, sojayoghurt, olijfolie extra vierge, citroensap, peper en eventueel zout. Meng door de sla en zet vervolgens opzij.

Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0.5 cm. Bewaar het venkelgroen voor de garnering.

Verhit een grillpan zonder bakolie en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt).

Schep de venkel daarna door de salade.

Heb je een glutenallergie? Spoel de hazelnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord, hak grof en strooi over de salade.

Pel de ui en snijd in partjes.

Dep de vis droog met keukenpapier.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de scholfilet samen met de ui in 3-5 minuten gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Keer halverwege.

Serveer de scholfilet met de salade en garneer met fijngesneden venkelgroen.

Tip: Ook erg lekker met een schijfje citroen, fijngesneden dille en munt.

Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 2 biologische abrikozen 
  • 2 biologische dadels 
  • ½ biologische salanova sla 
  • 1 biologische romatomaat 
  • 1 biologische venkel 
  • 25 g biologische hazelnoten 
  • 2 biologische rode uien 
  • 200 g biologische scholfilet
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sojayoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 24,1 g
waarvan suikers 23,4 g
Vet 38,6 g
waarvan verzadigd 5,0 g
Eiwit 22,6 g
Vezels 8,3 g
Groente 235 g
Kcal 553
Zout 0,35 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.