Scholfilet met venkel

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Scholfilet met venkel

Ingrediënten

  • 2 abrikozen
  • 2 dadels
  • ½ krop salanova sla
  • 1 romatomaat
  • 1 venkel
  • 25 g hazelnoten
  • 2 rode uien
  • 200 g scholfilet
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sojayoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
553 kcal
Koolhydraten
24,1 g
- waarvan suikers
23,4 g
Vet
38,6 g
- waarvan verzadigd
5 g
Eiwit
22,6 g
Vezels
8,3 g
Groente
235 g
Zout
0,35 g

Bereiding

Was en snijd de abrikozen klein. Snijd de dadels klein. Was de salanova sla, snijd klein en laat goed uitlekken. Was de tomaat en snijd klein.

Meng de abrikozen, dadels, sla en tomaat door elkaar in een grote bak/kom.

Maak een dressing van de mayonaise, sojayoghurt, olijfolie extra vierge, citroensap, peper en eventueel zout. Meng door de sla en zet vervolgens opzij.

Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0.5 cm. Bewaar het venkelgroen voor de garnering.

Verhit een grillpan zonder bakolie en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt).

Schep de venkel daarna door de salade.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord, hak grof en strooi over de salade.

Pel de ui en snijd in partjes.

Dep de vis droog met keukenpapier.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de scholfilet samen met de ui in 3-5 minuten gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Keer halverwege.

Serveer de scholfilet met de salade en garneer met fijngesneden venkelgroen.

Tip: Ook erg lekker met een schijfje citroen, fijngesneden dille en munt.

Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes