Slabakjes met een vegetarische burger

Bereiding

Was de komkommer en snijd deze in twee helften. Snijd de ene helft tweemaal in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Deze worden niet gebruikt.

Snijd een helft van de komkommer in plakjes. Rasp de andere helft van de komkommer op een grove rasp.

Snijd het kontje van de Romeinse sla en leg minimaal 4  van de buitenste bladeren apart. Zorg ervoor dat deze bladeren zoveel mogelijk intact blijven, want hier ga je zo meteen uit eten. Was en droog de sla goed en snijd de rest van de sla fijn.

Bak in een pan de burgers gelijkmatig goudbruin en halveer de burgers.

Haal zoveel mogelijk vocht uit de komkommerrasp en doe de rasp in een ruime kom. Voeg de Griekse yoghurt en de citroensap toe en meng het geheel goed door.

Snijd de verse bieslook fijn en doe dit bij de komkommer-yoghurtsaus. Breng het geheel eventueel nog wat op smaak met peper.

Maak de radijsjes schoon en snijd hier plakjes van. 

Beleg de grote slabladeren met wat fijngesneden sla. Per blad een halve burger en wat plakjes komkommer en radijs. Serveer met de komkommer-yoghurtdressing.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 kropjes Romeinse sla
  • 2 vegetarische burgers
  • 6 radijsjes
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper

Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 8,9 g
Vet 19,4 g
waarvan verzadigd 9,2 g
Eiwit 20,7 g
Vezels 3,5 g
Groente 175 g
Kcal 327
Zout 1,67 g