Witlofsalade met kip en peer

Ingrediënten
- 150 ml karnemelk
- 100 g Roquefort (blauwschimmelkaas)
- 70 g pecannoten
- 400 g bleekselderij
- 450 g witlof
- 160 g gerookte kipfilet (stuk)
- 2 handperen
- 75 g veldsla
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 366 kcal
- Koolhydraten
- 16 g
- - waarvan suikers
- 12,9 g
- Vet
- 22,1 g
- - waarvan verzadigd
- 6,8 g
- Eiwit
- 22,9 g
- Vezels
- 5,2 g
- Groente
- 230 g
- Zout
- 1,25 g
Bereiding
Doe de karnemelk en Roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.
Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de bleekselderij in boogjes van een halve cm.
Haal de blaadjes van de stronken witlof los en snijd in 3 stukken.
Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.
Snijd de ongeschilde peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in dunne plakjes.
Meng het witlof, de bleekselderij, de kipfilet, de peer en veldsla door elkaar.
Schep de dressing erdoor en bestrooi met de pecannoten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
