Witlof­salade met kip en peer

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
35 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 150 ml karnemelk
  • 100 g Roquefort (blauwschimmelkaas)
  • 70 g pecannoten
  • 400 g bleekselderij
  • 450 g witlof
  • 160 g gerookte kipfilet (stuk)
  • 2 handperen
  • 75 g veldsla
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
366 kcal
Koolhydraten
16 g
- waarvan suikers
12,9 g
Vet
22,1 g
- waarvan verzadigd
6,8 g
Eiwit
22,9 g
Vezels
5,2 g
Groente
230 g
Zout
1,25 g

Bereiding

Doe de karnemelk en Roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.

Breng op smaak met (versgemalen) peper.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

Snijd de bleekselderij in boogjes van een halve cm.

Haal de blaadjes van de stronken witlof los en snijd in 3 stukken.

Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.

Snijd de ongeschilde peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in dunne plakjes.

Meng het witlof, de bleekselderij, de kipfilet, de peer en veldsla door elkaar. 

Schep de dressing erdoor en bestrooi met de pecannoten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes