Bereiding

Wok in een antieaanbakpan of keramische wok de ui.

Voeg daarna de wortels en de kool toe met de knoflook en gember en bak deze mee. Voeg daarna de overige groenten en kruiden toe. Laat dit 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Kook water en wel hier de miehoen( of mie) in. Giet dit af.

Bak in een andere antieaanbakpan de bieflapreepjes in de olie met wat peper. Meng de mihoen door de groenten.

Voeg vlak voor het opdienen de biefreepjes er bij. Serveer er eventueel zoetzuur bij.

Reactie van diëtiste Sara van Grootel, adviseur van het Diabetes Fonds: "Pas op met zoetzuur, hier zit suiker in en levert dus extra koolhydraten en calorieën. Voeg liever geen zout meer toe aan het gerecht, de hoisinsaus is ook al zoutig. Peper en andere kruiden/specerijen kan natuurlijk wel. Wil je de bami nog wat pittiger, voeg dan wat verse rode peper toe". 

Ingrediënten

  • 1 ui gesneden
  • 200 g winterwortel, fijngehakt
  • 100 g wittekool, geschaaft
  • 1/2 courgette plakjes
  • 1 rode paprika gesneden
  • 3 tomaten gesneden
  • 200 g sperziebonen
  • 300 g bieflapjes reepjes
  • 100 g mihoen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gemberpuree (potje)
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 5 eetlepels hoisin saus
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 38,4 g
waarvan suikers 13,9 g
Vet 7,4 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 22,4 g
Vezels 6,3 g
Groeten 200 g
Kcal 325
Zout 0,95

Ingestuurd door: Mevrouw Fennema