Eier­muffins met aubergine en olijven

Aantal personen
12 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • ½ aubergine
  • 100 g zwarte olijven
  • olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
49 kcal
Koolhydraten
0,6 g
- waarvan suikers
0,4 g
Vet
3,4 g
- waarvan verzadigd
0,9 g
Eiwit
3,3 g
Vezels
1,3 g
Groente
12 g
Zout
0,28 g

Bereiding

Snijd de aubergine in blokjes.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de aubergine 5 tot 10 minuten tot deze gaar is en verdeel vervolgens de aubergine en de olijven over de muffinvormpjes.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Klop de eieren los en verdeel over de muffinvormpjes.

Bak de muffins in ongeveer 15 minuten gaar tot ze aan de bovenkant goudbruin worden.

De muffins zakken in nadat ze uit de oven komen. Dit doet niet af aan de smaak, dus daar hoef je je niet druk om te maken.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes