Geroos­ter­de kidney­bonen met paprika­poeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat de bonen uitlekken en spoel schoon.

Maak de bonen droog met een schone theedoek/keukenpapier.

Meng de bonen met het paprikapoeder, het knoflookpoeder, de peper en de olijfolie.

Verdeel de bonen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Bewaar de geroosterde bonen in een luchtdicht bakje om ze knapperig te houden.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 250 g kidneybonen
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie

Koolhydraten 10 g
waarvan suikers 1,1 g
Vet 3,1 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 5,3 g
Vezels 5,5 g
Groenten 0 g
Kcal 99
Zout 0,17 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.