Geroosterde paprikasoep

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de paprika’s in hun geheel in een bakblik en laat dit op 1/3 van de bovenkant van de oven 25 minuten roosteren.

Keer de paprika’s na 10 minuten om, daarna iedere 5 minuten, tot dat alle kanten gelijkmatig geroosterd zijn.

Haal het bakblik uit de oven en dek het af met een thee doek. Laat 10 minuten afkoelen.

Verwijder de zaadlijsten en het vel.

Snijd de knoflook en ui in halve ringen en fruit het in 1 eetlepel olijfolie.

Voeg zwarte peper en paprikapoeder toe en bak al roerend gedurende 1 minuut.

Voeg tomaat, geroosterde paprika, cashewnoten, water en groentebouillon toe.

Kook gedurende 15 minuten op laag vuur.

Pureer tot een gladde soep en voeg de balsamicoazijn en resterende olijfolie toe.

Serveer de soep warm.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 paprika’s
  • 70 g cashewnoten, ongezouten
  • 120 g cherrytomaten
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 mespuntje zwarte peper
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 liter water

Koolhydraten 10,6 g
waarvan suikers 6,5 g
Vet 16,9 g
waarvan verzadigd 2,8 g
Eiwit 5,5 g
Vezels 3,8 g
Groente 135 g
Kcal 224
Zout 1,36 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!