Koud soepje van aardbeien met citroensorbet

Bereiding

Bereid het soepje: maak 320 gram aardbeien schoon en maak er een soepje van in de blender met 4 gram lavendel.

Doe de balsamico in een pannetje en damp voor de helft in op matig vuur. Laat afkoelen.

Marineer de rest van de aardbeien hiermee.

Serveren:

Giet het soepje in een klein glaasje, doe het citroenijs tussen 2 kletskopjes zodat je een wafeltje krijgt.

Serveer de verse aardbeien hierbij.

Reactie van diëtiste Sara van Grootel, adviseur van het Diabetes Fonds: "dit nagerecht bevat wat meer koolhydraten en caloriën. Dit is niet erg als je het combineert met een wat lichter hoofdgerecht, laag in koolhydraten, zoal de heilbot met broccolipuree en loempia". 
 

Bekijk de andere recepten van Landal chefkoks's

Ingrediënten

  • Soepje 
    320 g aardbeien
    4 g lavendel
  • Verder benodigde ingrediënten
    8 kletskoppen
    200 g citroensorbetijs
    200 g gesneden aardbeien
    40 ml balsamico azijn

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 27,7 g
waarvan suikers 24,8 g
Vet 3,6 g
waarvan verzadigd 1,6 g
Eiwit 1,9 g
Vezels 1,8 g
Groente 0 g
Kcal 161
Zout 0,02 g

Ingestuurd door: Michel Bouwmeester (Landal)