Bereiding

Verwarm de melk en voeg de margarine toe. Smelt de margarine en breng het mengsel aan de kook. 

Haal van het vuur af op het ogenblik dat het kookt. Voeg in één keer de bloem toe en meng dit goed door elkaar.

Zet dit opnieuw op het vuur en roer tot de deegbal droog is. 

Neem opnieuw van het vuur en voeg  al roerend één voor één de eieren toe, tot je een glad deeg krijgt. 

Doe dit in een spuitzak. Spuit de gewenste vorm (langwerpig, rond, enz.) op een bakplaat met bakpapier (Let op, spuit niet te dicht bij elkaar, de gebakjes gaan nog een stuk rijzen). 

Bak gedurende 7-8 minuten in een op 230°C voorverwarmde oven. Laat de soesjes afkoelen. 

Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie en haal elk soesje met de bovenkant door de chocolade. 

Laat opstijven in de koelkast. 

  

Tip: Doordat de soesjes nu van volkorenbloem zijn gemaakt rijzen ze niet in de oven en kunnen ze niet gevuld worden. Gebruik gewone bloem om de soesjes te kunnen vullen met slagroom. Laat dan wel de chocolade bovenop weg. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 250 ml halfvolle melk 
  • 200 g volkorenbloem 
  • 150 g margarine 
  • 7 eieren 
  • 80 g chocolade 85% 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 4,6 g
waarvan suikers 0,8 g
Vet 6,2 g
waarvan verzadigd 2,8 g
Eiwit 2,6 g
Vezels 1 g
Groente -
Kcal 87
Zout 0,1 g

Ingestuurd door: Elisa de Lange

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!