Tom kha kai met wortellinten

Bereiding

Pel en snipper de ui. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne stroken.

Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.

Spoel de sojabonen in een zeef af onder de kraan.

Verhit bakolie in een kookpan en fruit de ui glazig.

Voeg de kruidenmix toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en het water.

Voeg de sperziebonen, sojabonen, champignons en paprika toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten stoven. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Was of schil de wortels. Snijd in dunne stroken met een spiraalsnijder, kaasschaaf of dunschiller.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de wortellinten enkele minuten. Het is lekker als de wortel nog knapperig is.

Serveer de wortellinten in mooie kommen en schep de Tom Kha Kai erbij.

Tip: Ook erg lekker met verse rode peper en koriander.

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 2 biologische uien 
  • 100 g biologische sperziebonen 
  • 1 biologische rode paprika 
  • 250 g biologische champignons 
  • 210 g biologische sojabonen 
  • 25 g biologische Thom kha kai kruidenmix 
  • 200 ml biologische kokosmelk 
  • 200 g biologische wortels
  • 2 eetlepels bakolie
  • 200 ml water
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 27,4 g
waarvan suikers 17,9 g
Vet 35,5 g
waarvan verzadigd 18,2 g
Eiwit 15,8 g
Vezels 16,6 g
Groente 430 g
Kcal 544
Zout 0,91 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.