Zalm uit de oven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie, voeg hier de gehakte knoflookteen en de oregano aan toe.

Verwijder het kontje van de asperges, snijd de courgette in stukjes en halveer de cherrytomaatjes.

Meng de groenten in een grote kom met de knoflookolie en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat.

Leg de stukken zalm op de groenten. Snijd de citroen in dunne plakjes en leg deze op de zalm.

Doe de bakplaat in de oven en laat het geheel in 15 tot 20 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de zalm. Serveer direct.

Variatietip: meng in een kommetje wat Griekse yoghurt met citroensap en wat fijngehakte kruiden tot een lekkere dressing.

Wil je meer gezonde recepten ontvangen?

Schrijf je in voor de Nationale Suiker Challenge 2020 en ontvang gratis het Suiker Challenge Magazine met nog meer heerlijke recepten!

Schrijf je in

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 2 mootjes zalm
  • 100 g groene asperges
  • 1 courgette
  • 250 g cherrytomaatjes
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels oregano
  • peper
  • olijfolie

Koolhydraten 12,1 g
waarvan suikers 11,1 g
Vet 22,6 g
waarvan verzadigd 4,0 g
Eiwit 24,9 g
Vezels 4,0 g
Groente 240 g
Kcal 358
Zout 0,14 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!