Zalm uit de oven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie, voeg hier de gehakte knoflookteen en de oregano aan toe.

Verwijder het kontje van de asperges, snijd de courgette in stukjes en halveer de cherrytomaatjes.

Meng de groenten in een grote kom met de knoflookolie en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat.

Leg de stukken zalm op de groenten. Snijd de citroen in dunne plakjes en leg deze op de zalm.

Doe de bakplaat in de oven en laat het geheel in 15 tot 20 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de zalm. Serveer direct.

Variatietip: meng in een kommetje wat Griekse yoghurt met citroensap en wat fijngehakte kruiden tot een lekkere dressing.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 mootjes zalm
  • 100 g groene asperges
  • 1 courgette
  • 250 g cherrytomaatjes
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels oregano
  • peper
  • olijfolie

Koolhydraten 12,1 g
waarvan suikers 11,1 g
Vet 22,6 g
waarvan verzadigd 4,0 g
Eiwit 24,9 g
Vezels 4,0 g
Groente 240 g
Kcal 358
Zout 0,14 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.