Kruidendip

Bereiding

Haal de zuivelspread uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Snijd de onderkant van de prei eraf en halveer in de lengte. Snijd in halve ringen en was vervolgens de prei en laat uitlekken in een vergiet.

Snijd de peterselie fijn en voeg dit samen met de prei toe aan een grote kom.

Voeg dan ook de mayonaise, yoghurt en mosterd toe en meng dit met een garde goed door elkaar. Zet de kom 10 minuten in de koelkast.

Haal het mengsel uit de koelkast. Voeg als laatste de zuivelspread toe en meng dit met een garde of spatel goed door elkaar.

Ingrediënten

  • 200 g zuivelspread, kruiden
  • 50 g prei
  • 5 g verse peterselie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 60 g Griekse yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel citroensap

Koolhydraten 2g
waarvan suikers 1,8 g
Vet 11,5 g
waarvan verzadigd 5,6 g
Eiwit 2,7 g
Vezels 0,4 g
Groente 8,3 g
Kcal 123
Zout 0,33 g