Salade met garnalen en courgette

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
25 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 400 g grijze garnalen
  • 2 kleine courgettes
  • 1 kleine friszure appel
  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 eetlepels waterkers
  • 1/2 bosje peterselie
  • 250 g yoghurt, 0% vet, naturel
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
197 kcal
Koolhydraten
16,2 g
- waarvan suikers
15,1 g
Vet
2 g
- waarvan verzadigd
0,5 g
Eiwit
26,6 g
Vezels
2,6 g
Groente
200 g
Zout
2,6 g

Bereiding

Spoel 400 g gepelde garnalen af en dep droog.

Was 2 kleine courgettes en snij in dunne plakjes.

Was 1 friszure appel (bv. Jonagold), snij in kwarten, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.

Was 1 ijsbergsla, schud droog en scheur in stukjes.

Meng de courgette met appel, sla, garnalen en 4 eetlepels waterkers.

Was ½ bosje peterselie, schud droog en verwijder de steeltjes.

Pureer 250 g magere yoghurt met de peterselie.

Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap, peper en 2 eetlepels balsamicoazijn en schep de dressing door de salade.

Laat de salade ca. 5 minuten marineren en serveer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes