Salade met garnalen en courgette

Ingrediënten
- 400 g grijze garnalen
- 2 kleine courgettes
- 1 kleine friszure appel
- 1 krop ijsbergsla
- 4 eetlepels waterkers
- 1/2 bosje peterselie
- 250 g yoghurt, 0% vet, naturel
- 1 eetlepel citroensap
- peper
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 197 kcal
- Koolhydraten
- 16,2 g
- - waarvan suikers
- 15,1 g
- Vet
- 2 g
- - waarvan verzadigd
- 0,5 g
- Eiwit
- 26,6 g
- Vezels
- 2,6 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 2,6 g
Bereiding
Spoel 400 g gepelde garnalen af en dep droog.
Was 2 kleine courgettes en snij in dunne plakjes.
Was 1 friszure appel (bv. Jonagold), snij in kwarten, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
Was 1 ijsbergsla, schud droog en scheur in stukjes.
Meng de courgette met appel, sla, garnalen en 4 eetlepels waterkers.
Was ½ bosje peterselie, schud droog en verwijder de steeltjes.
Pureer 250 g magere yoghurt met de peterselie.
Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap, peper en 2 eetlepels balsamicoazijn en schep de dressing door de salade.
Laat de salade ca. 5 minuten marineren en serveer.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
