Franse vissoep

Bereiding

Maak de groente schoon.

Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en halveer de peultjes. Laat de mais uitlekken.

Verdun de gezeefde tomaten met 3 dl water en voeg de bouillontablet toe.

Breng dit aan de kook en laat hierin de groente ca. 6 minuten koken.

Snijd de zalmfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.

Voeg de zalmfilet, mosselen en garnalen toe en laat de soep nog 3-5 minuten zacht koken.

Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon en kruiden gebruikt. Kijk op de verpakking.

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 150 gram bospeen
  • 100 gram peultjes
  • 1 klein blikje mais
  • 2 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 (groente)bouillontablet*
  • 150 gram zalmfilet
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • Provençaalse kruiden*

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 27 g
Vet 15 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 41 g
Vezels 9 g
Groente 200 g
Kcal 423
Zout 5 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum