Gegrilde visfilet

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 560 g koolvis, rauw (4 à 140 g)
  • 2 eetlepels kwark, naturel (0% vet)
  • peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 gele paprika

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
150 kcal
Koolhydraten
4,1 g
- waarvan suikers
3,5 g
Vet
2,7 g
- waarvan verzadigd
0,9 g
Eiwit
26,6 g
Vezels
1,5 g
Groente
80 g
Zout
0,25 g

Bereiding

Bestrijk 4 koolvisfilets (à 140 g) met steeds 2 eetlepels magere kwark en breng goed op smaak met peper en zout.

Snijd 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 tomaten en 1 paprika in plakjes en leg op de visfilets.

Verpak de visfilets steeds voorzichtig in aluminiumfolie en laat ca. 30 minuten op de barbecue gaar worden.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes