Tortellini met geroerbakte spinazie en ham

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 750 g spinazie
  • 200 g tortellini met ham
  • 100 g gekookte ham
  • 100 g mozzarella
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
788 kcal
Koolhydraten
70,7 g
- waarvan suikers
7,1 g
Vet
33,4 g
- waarvan verzadigd
13,7 g
Eiwit
45 g
Vezels
11,7 g
Groente
425 g
Zout
3,04 g

Bereiding

Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.

Fruit de ui en de knoflook zacht in de hete olie. Voeg de spinazie er in gedeelten bij en roerbak de groente in een paar minuten gaar.

Kook de tortellini gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snijd de ham in reepjes en de mozzarella in blokjes.

Meng de ham en de mozzarella door de groente en warm dit even goed door. Geef dit bij de tortellini

 

Foto: Bianca Weijers

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes