Wiener schnitzel met pastasalade

Bereiding

Kook 200 g ongekookte pasta zoals aangegeven op de verpakking gaar.

Snij de paprika's, de augurken, de courgette en de ui in stukjes.

Maak een dressing van 3 eetlepels augurkensap, 1 eetlepel azijn, 150 g halfvolle yoghurt, peper en zout en meng met alle ingrediënten. .

Sla 4 varkensfilets (à 100 g) plat en bestrooi met peper en zout.

Doe 1 eetlepel bloem in een diep bord en wentel daar de filets door.

Kluts 1 ei in een ander bord en wentel de filets aan beide kanten door het ei.

Doe 3 eetlepels paneermeel in een derde bord en wentel ook daar de filets door.

Bak de schnitzels één voor één ca. 4-5 minuten in 2 eetlepels olie.

Bestrooi de pastasalade met bieslookrolletjes en serveer met de schnitzels.

 

Ingrediënten

  • 200 g volkorenpasta, ongekookt
  • 400 g varkensfilet rauw, 4 stuks à 100 g
  • 3 paprika's, in alle kleuren
  • 3 augurken, zoetzuur
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 3 eetlepels augurkensap
  • 1 eetlepel azijn
  • 150 g halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een paar takjes biesloo
  • peper
  • zout

Koolhydraten 45,6 g
waarvan suikers 10,8 g
Vet 11,8 g
waarvan verzadigd 3,1 g
Eiwit 36,3 g
Vezels 6,1 g
Groente 155 g
Kcal 446
Zout 0,29 g